evo_blog 2013.11.07. 19:21

Mi a szösz?

November 14-én parkolási és mobilitási konferencia lesz. Érdekesnek tűnik - legalábbis a honlapjukat böngészve - én biztos ott leszek, márcsak azért is, mert néhány egész érdekes zöld témát fedeztem fel a konferencián. Akinek van kedve, csatlakozzon, akinek meg nincs ideje, annak beszámolok a konferenciáról...

Egy kis ízelítő, mi a szösz ez...

Parkolási és Mobilitási Konferencia – Parking Development Forum 2013. november 14.

A Magyar Parkolási SPDFs.pngzövetség 1989-es alakulása óta évente rendez szűk körű szakmai konferenciákat tagjai számára. 2013-tól új időszámítás kezdődött, aminek jegyében a parkolási és mobilitási kérdéseket szélesebb körben is megvitatják. A hazai gépjárműállomány tendenciája továbbra is emelkedik, a parkolási problémák pedig az Önkormányzatok vállát nyomják. Úgy tűnik, a helyzetet nem lehet az „utcán megoldani”, a fejekben is rendet kell tenni! A helyzet javításához az iparág többi szereplőjéreautókereskedőkre, biztosítókra, energiaipari cégekre - is szükség van: csak együtt gondolkodva, lehet ugyanis növelni az autóvezetők tudatosságát és felelősségvállalását. Ez jelentősen hozzájárul a parkolóházak és mélygarázsok használatának terjedéséhez, a kihasználtság javulásához, végül pedig új ingatlan (garázs) beruházások generálásához.

A 2013-ben Budapesten megrendezése kerülő Parking Development Forum a legfontosabb parkolási és mobilitási konferencia Magyarországon. Célja, hogy a városi parkolási és mobilitási problémák megoldásának lehetőségét új szintre emelje, biztos szakmai támaszt adjon a jövőbeli tervezéshez, illetve újrapozícionálhassa a parkolást. 

A Parking Development Forum a gazdasági helyzetre reflektáló tematikával, a realitásokhoz igazodó felépítésben magas színvonalat kínál, hogy a rendezvény ne csak informatív, hanem hasznos is legyen. Különösen ügyelnek arra, hogy ne csak parkolási és mobilitási szemszögből nézzék meg a problémákat és a kiutakat, hanem más forrásból is keressenek válaszokat, illetve fontosnak tartják, hogy közép és hosszú távú jövőképet adjanak a szektornak és ne ragadjanak le a jelen problémáinál.

Érdekes zöld témák:

  • Mitől lesz egységes és elfogadott a közterületi parkolás?
  • Milyen autókkal járunk 10 év múlva?
  • Mi az amire legjobban vágyik egy újautó vásárló?
  • Melyek a legújabb trendek a Zöld Parkolás területén?
  • Parkolási áramlat - Elektromos autó töltőhelyek telepítése Budapesten
  • Nem parkolás, és mégis az – innováció a moduláris busztól közösségi hajóikig 
  • DOX Parking - Közterületen
  • ZÖLD GARÁZSOK - Hogyan lehet környezetbarát egy parkolási létesítmény?
  • Tudatos Parkolás Program
 
Bővebb információ a konferenciáról: http://www.parkingforum.hu/index.php/hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://evogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr255612579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása