A kezdetektől legyen összhang munkavállaló és munkaadó között...

"Előzetes felmérésünkből kiderült, a munkaadók NEM a diplomában, szakképző vagy szakmunkás bizonyítványban, vagy az érettségi bizonyítványban szereplő eredményekre kíváncsiak, ha új munkaerőt keresnek. A lényeg egyöntetű vélemények alapján, hogy az új munkatárs jelölt legyen kommunikatív, motivált, és gyorsan illeszkedjen be az új környezetbe, tehát legyen rugalmas. A munkaadók gyakran tapasztalják - sajnos túl későn - hogy ezeket a készségeket nem hozzák magukkal az iskolapadból a munkavállalók. Amennyiben nem felel meg a céges elvárásoknak a jelölt, lehetőség szerint még a próbaidő alatt igyekeznek megválni tőle. És újra kezdődik a kiválasztási folyamat..."

Ambrus Tibor - szervezetfejlesztési tanácsadó,
az ENTER program módszertanának kidolgozója

 

A legfontosabb tudnivalók az ENTER programról:

Az ENTER programot november 15-én indította útjára az evogreen Akadémia. A tapasztalataik alapján nem a szakmai tudás hiánya okozza a legtöbb problémát a munkavállalók és a munkaadók kapcsolatában, hanem az elvárt és meglévő kompetenciákban való eltérések. Ilyen kompetenciák lehetnek a pontosság, döntésképesség, megbízhatóság, együttműködési készség, csapatmunka, konfliktuskezelés. Az ENTER programmal ezeket a kompetenciákat mérik fel és fejlesztik a cégek igényeinek megfelelően. Célja, hogy minden munkavállaló a számára legmegfelelőbb munkahelyet, és minden munkaadó a számára legmegfelelőbb munkavállalót találják meg. Az ENTER program segítségével a fenti kompetenciák egymásra találásának köszönhetően minimalizálhatók a személyi fluktuációból adódó költségek, illetve bevétel kiesés. 

 

Miért érdemes csatlakozni a Munkáltatóknak?

A megfelelő munkaerő kiválasztásában nyújt segítséget a program, teljes körű képet adva a munkavállalók kompetenciáiról. Az ENTER program keretében a gyakorlatorientált képzések során ismerkedhetnek meg a cégek a potenciális munkavállalók munkájával, ezáltal bebiztosítva magukat, hogy a legmegfelelőbb embert veszik fel, így csökkentve a fluktuációból adódó magas költségeket.

 

Az ENTER program lényege – a módszertan:

A TAPASZTALATOK SZERINT a szervezeteknél nem a szakmai tudás megléte és vagy hiánya az alapvető probléma, hanem a munkavállalók hajlandósága, azaz a pontosságuk, döntésképességük, megbízhatóságuk, együttműködési készségük, csapatmunkájuk, konfliktuskezelésük stb. Sajnos e tulajdonságok csak az együttműködés során derülnek ki, mégpedig magas költség és emberi erőforrás befektetése által.

Az ENTER program által alkalmazott speciális tesztek és munkafolyamatok alapján nagy pontossággal megállapítják a trénerek a résztvevőről, hogy milyen kompetenciákkal rendelkezik, így meg tudják miStock_000021453958Medium.jpgondani, hogy

- mennyire tanulékony,
- hogyan kezeli a konfliktusokat,
- hogyan dolgozik csapatban,
- mennyire precíz,
- mennyire kitartó a feladatai elvégzésében.


A nem megfelelő résztvevőket kiszűri a program!

 

Az ENTER program Magyarországon egyedülállóan az első olyan professzionális munkavállalói felkészítést adó módszertan, amely segítségével a cégek

- saját igényeiknek teljes mértékben megfelelő,
- az általuk definiált kompetenciákkal rendelkező munkavállalót vehetik fel,

hogy a képzett és kiválasztott munkaerő  tényleg a munkahely erősítője legyen hosszútávon is. 

 

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy e program sikeres és eredményes együttműködést hoz a programban résztvevő munkaadók és munkavállalók részére.

 

ENTER_GARANCIA.png

 

A programban képzett leendő munkavállalókra 3 hónapos garanciát vállal az akadémia.  Amennyiben mégsem felelne meg a munkaadónak, térítésmentesen új jelöltet közvetít ki!

 

 

Ha munkaadóként szeretnéd

- jobban megismerni a leendő munkavállalót még annak felvétel előtt
- elkerülni a munkaerő fluktuációból adódó veszteségeket

 

csatlakozz az ENTER programhoz!munkaado.jpg

 

Bővebb információ a programról ITT


és

ITT jelentkezhetsz, mint munkaadó a programba

 

 

Ha kérdésed van a programmal kapcsolatban keresd Paragi Miklóst.

 

A blog előzménye itt olvasható: 

Hogyan szerezzük meg álmaink állását!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://evogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr336945515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása