Az evogreen kft (http://www.evogreen.hu/) az evopro Group tagja pályázat kiírását tervezi, melyet Önkormányzatokkal közösen írna ki társasházi lakóközösségek, önkormányzati intézmények számára: lépcsőház, közösségi terek, világításának energiatakarékos korszerűsítése témában.

Kitűzött célok

A gazdaság teljesítőképessége és a társadalom jóléte a biztonságosan hozzáférhető és megfizethető energiától függ, ezért hazánk jövőjének egyik legnagyobb kihívása az energiával kapcsolatos kérdések megválaszolása.

A Nemzeti Energiastratégia a hazai energiaellátás hosszú távú fenntarthatóságát, biztonságát és gazdasági versenyképességét kívánja biztosítani. Az elsődleges nemzeti érdekeket szolgálva garantálja az ellátásbiztonságot, figyelembe veszi a legkisebb költség elvét, érvényesíti a környezeti szempontokat, és lehetővé teszi, hogy hazánk nemzetközi súlyának és erőforrásai mértékének megfelelő arányban hozzájárulhasson a globális problémák megoldásához.

A stratégiai célrendszer elérése érdekében öt nagyon fontos törekvést fogalmaz meg a dokumentum, melyek közül az energiatakarékosság és energiahatékonyság fokozása az a cél, melynek érdekében mindannyian tudunk tenni.

Az Önkormányzatok az irányításuk alá tartozó területen több szempontból is felelősek a fenntartható fejlődés biztosításáért, a terület hatékony energia ellátásáért. A Nemzeti energiastratégia céljainak elérésében és a választók elégedettségének megtartásában, megszerzésében segít ez a pályázat, ahol a kiírók érdekei jól ötvöződnek és mindenben alátámasztják és segítik a pályázók érdekeit.

Lehetővé válik, hogy a felelősen gondolkodó és gazdálkodó közösségek lakókörnyezetükben a közösségi terek világítását megújítsák, költséghatékonnyá tegyék, és mindezt – jórészt - az elért megtakarításból finanszírozva többlet teher vállalása nélkül – kockázatmentesen – valósítsák meg.

Az Önkormányzattal szorosan együttműködve60-80 lépcsőházra vonatkozóan és 120M Ft-os keretösszegben - ehhez nyújt finanszírozási, technikai és logisztikai segítséget az evopro Group, azzal, hogy az evogreen Kft

  • segíti a pályázást és felmérést (egyben egy tematikus auditot biztosít a lakóközösségnek),
  • elkészíti a szükséges kalkulációt, terveket,
  • 24-36 havi részletfizetést biztosít a szállított eszközökre,
  • teljes körű kivitelezést és garanciát biztosít a projektekre.

 

Az együttműködés lehetséges formája

Az Önkormányzat és az evogreen Kft együttműködési megállapodást köt, melyben rögzítik a közös célokat. Megállapodnak a várható nagyságrendben, a bírálati szempontokban és a lebonyolítás módjában. A Megállapodásban rögzítik a pályázati együttműködéssel kapcsolatos elvárásaikat és kötelezettségeit, figyelemmel az önkormányzatok eltérő belső szabályozásaira és eljárási szokásaira tekintettel is.

A pályázható műszaki megoldás

Az Európai Bizottság 2008-as határozata alapján 2012-ig minden hagyományos, izzószálas villanykörte gyártása fokozatosan megszűnik az EU-ban. Helyette az energiatakarékosabb halogén – illetve LED-es lámpák kerülnek használatba, amelyek akár 70%-kal kevesebb energiát fogyasztanak ugyanakkora teljesítmény, illetve fényerő mellett, s élettartamuk is hosszabb.

Az evogreen Kft kifejlesztette az evoLED lámpacsaládot és azon belül is az épületek belső, közösségi tereiben alkalmazható típusokat.

 

Az egyedi tervezésű lámpák alkalmasak lépcsőházak, közlekedők, garázstermek energia hatékony, biztonságos és gazdaságos megvilágítására.

Számos budapesti és vidéki, megvalósított projekt is bizonyítja a lámpák tudják teljesíteni a vállalt feltételeket.

Az evopro Group és partnerei szeretnék a pályázaton keresztül is megismertetni azt a technológiát (http://www.evogreen.hu/tartalmak/fenntarthato_vilagitas/), mely hozzásegítheti a pályázókat, hogy tényleges megtakarítások elérése mellett részesei legyenek Magyarország, városuk és közvetlen lakókörnyezetük fejlesztésének.

Javasoljuk, hogy tanácsadónkkal vegyék fel a kapcsolatot, aki a pályázattal összefüggésben, de azon túl is segíti Önöket közös energetikai céljaink elérésében.

                                                 

Tamás Miklós
energetikai tanácsadó

Fax:

Mobil:

+36 1 279 3971

+36 30 559 6076

tamas.miklos@evogreen.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://evogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr945696832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása