Ambrus ambrus_tibor.jpgTiborral, az ENTER program szakmai vezetőjével, a Multivezető™ módszertan megalkotójával készítettünk interjút.

 

evo_blog: Ön szerint milyen munkavállalókat részesítenek előnyben 2015-ben a vállalatok?

Ambrus Tibor: A munkaadók nem a diplomában, szakképző vagy szakmunkás bizonyítványban, vagy az érettségi bizonyítványban szereplő eredményekre kíváncsiak, ha új munkaerőt keresnek. A lényeg, hogy az új munkatárs legyen kommunikatív, motivált, és gyorsan illeszkedjen be az új környezetbe, tehát legyen rugalmas. A munkaadók gyakran tapasztalják - sajnos túl későn - hogy ezeket a készségeket nem hozzák magukkal az iskolapadból a munkavállalók.

 

evo_blog: Mitől más az ENTER program, mint egy munkaerő közvetítő cég vagy egy diákszövetkezet?

Ambrus Tibor: Az ENTER program több, mint diákszövetkezet és más mint egy munkaerő közvetítő cég. Az ENTER program nemcsak összehozza a munkaadót és a munkavállalót, hanem kompetenciákat is fejleszt, munkaerőt képez annak érdekében, hogy tartósan és a lehető legjobban össze tudjon csiszolódni a két fél még a munkaszerződés megkötése előtt. A tapasztalataink alapján nem a szakmai tudás hiánya okozza a legtöbb problémát a munkavállalók és a munkaadók kapcsolatában, hanem az elvárt és meglévő kompetenciákban való eltérések. Ilyen kompetenciák lehetnek a pontosság, döntésképesség, megbízhatóság, együttműködési készség, csapatmunka, konfliktuskezelés. Az ENTER programmal ezeket a kompetenciákat mérjük fel és fejlesztjük a cégek igényeinek megfelelően. Célunk, hogy minden munkavállaló a számára legmegfelelőbb munkahelyet, és minden munkaadó a számára legmegfelelőbb munkavállalót találjuk meg. Az ENTER program segítségével a fenti kompetenciák egymásra találásának köszönhetően minimalizálhatók a személyi fluktuációból adódó költségek, illetve a bevétel kiesés.

 

evo_blog: Az ENTER program során a nemzetközileg elismert Multivezető™  módszertant alkalmazzák. Mit takar ez pontosan?

Ambrus Tibor: A Multivezető™ egy hatékonyságnövelő program. Közös alapelveken nyugszik, mely mind a munkavállalókra, mind a munkáltatókra nézve kötelező érvényűek. Aki az alapelveket nem fogadja el, azzal nem tudunk együttműködni. Az alapelvek a következők:

- Érték alapú gondolkodás, a teljesítő személy maximális tiszteleteenter_diak.jpg
- Vezetői akarat a teljesítmény növelésére, a teljesítmény elv elfogadása
- Fejlődni, tanulni, dolgozni akaró kollégák alkossák a szervezet gerincét
- Nulla tolarencia a végrehajtásban, csak a mért eredmény számít, legyen mindenki győztes
- A teljesítmény nyújtásával egyidejűleg a bizalom, együttműködés, kialakítása, őszinte, nyílt véleménykimondás a mindennapokban
- Mindent, amit lehet, azt mérni kell, ez a teljesítményértékelés alapja
- Harmonikus növekedés biztosítása

 

evo_blog: Hogyan talál egymásra a két oldal (munkáltató-munkavállaló)?

Ambrus Tibor: A két oldalról – munkavállalóról a képzés végén, a munkáltató által igényelt kompetenciákról a program elején – egy-egy kompetencia-térkép készül, amely alapján a metszethalmazba kerülő személyek jó eséllyel pályáznak a cég által meghirdetett pozíciókra. Már a képzés alatt a cég képviselői találkozhatnak a jelöltekkel és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet.

 

evo_blog: Hogyan alkalmazzák a Multivezető™ módszertant?

Ambrus Tibor: Mint ahogy már említettem a tapasztalatok szerint a szervezeteknél nem a szakmai tudás megléte és/vagy hiánya az alapvető probléma, hanem a munkavállalók hajlandósága, azaz a pontosságuk, döntésképességük, megbízhatóságuk, együttműködési készségük, csapatmunkájuk, konfliktuskezelésük stb. Sajnos e tulajdonságok csak az együttműködés során derülnek ki, mégpedig magas költség és emberi erőforrás befektetése által. Az ENTER program során vezető munkatársainkmegismerik az adott szervezetet, egyeztetik a vezetőkkel és/vagy HR szakemberekkel a kívánt munkakörökhöz szükséges, elvárt kompetenciákat. A szervezetek igénye és a jelentkezők felmérése alapján készítjük el a felvételi feladatokat, és a felkészítési programot. Az előre definiált kompetenciákat fedi le az ENTER program a munkavállalókkal folytatott képzések során.A program emellett kiterjed arra is, hogy a tervezett képzési program hogyan illeszkedik a szervezet hosszú távú humán erőforrás céljaihoz, és mik lehetnek az eredményességet meghatározó körülmények.

 

evo_blog: Hogyan zajlik a képzés?

Ambrus Tibor: Az ENTER program Magyarországon egyedülállóan az első olyan professzionális munkavállalói felkészítést adó módszertan, amely segítségével a cégek saját igényeiknek teljes mértékbenistock_000014525891small.jpg megfelelő, az általuk definiált kompetenciákkal rendelkező munkavállalót vehetik fel, hogy a képzett és kiválasztott munkaerő tényleg a munkahely erősítője legyen hosszútávon is. Az ENTER program által alkalmazott speciális tesztek és munkafolyamatok alapján nagy pontossággal megállapítják a trénerek a résztvevőről, hogy milyen kompetenciákkal rendelkezik, így meg tudják mondani, hogy mennyire tanulékony, hogyan kezeli a konfliktusokat, hogyan dolgozik csapatban, mennyire precíz, mennyire kitartó a feladatai elvégzésében. A nem megfelelő résztvevőket kiszűri a program! A képzések segítségével a kiválasztott pályázók a mindennapi munkájukat elméletileg megalapozottabban, szakmai háttértámogatással a cég számára a legmegfelelőbb minőségben tudják végezni. A résztvevők menedzsment szemszögből ismerik meg a vállalati folyamatokat, amely a szervezet számára képes biztosítani a hatékony működtetést. A résztvevők képesek lesznek átlátni az operatív folyamatokat, valamint gyakorlatot is szereznek.

 

evo_blog: A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy e program sikeres és eredményes együttműködést hoz a programban résztvevő munkaadók és munkavállalók részére. Miben unikális még a fentieken felül ez a program?

Ambrus Tibor: Tudjuk, hogy a módszertan jól működik, már bevált és nagyon szép eredményeink vannak, éppen ezért a programban képzett leendő munkavállalókra 3 hónapos garanciát vállal a program. Amennyiben mégsem felelne meg a munkaadónak a jelölt, térítésmentesen új jelöltet közvetítünk ki számukra.

 

evo_blog: Hogyan, meddig lehet csatlakozni az ENTER programhoz?

Ambrus Tibor: A ww.enterprogram.hu weblapon minden megtalálható a programmal kapcsolatban mind munkáltatói, mind munkavállalói oldalon. A képzésre 2014. december 15-ig lehet jelentkezni. A felvételi elbeszélgetésekre 2015. januárjában kerül sor. Aki sikeresen vette az első akadályt, annak a képzések február elején indulnak.

 

Köszönjük az interjút!

enter.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://evogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr716963177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása