A 2014 novemberében széles körben is elindított ENTER PROGRAM külföldi gyakorlatot és honosított know-how-t alkalmazva olyan valódi „lojalitás növelő”, kompetenciafejlesztő, ugyanakkor szakma-specifikus képzéssorozatot állított össze, amely egyszerre van figyelemmel a pályakezdők átmeneti időszakára jellemző sérülékenységre és a munkaadók által már a munkába állás kezdetekor elvárt kompetenciákra. Magyarországon ún. belső, zárt képzés keretében már elindult néhány cégnél az ENTER PROGRAM, melyben négy résztvevő fiatalt interjúvoltam meg a tapasztalataikról:

 

Mire jó és kiknek ajánlanád az ENTER programot?

MIKLÓS: Ha azt mondanám, hogy mindenkinek, aki szeretne fejlődni, az nagyon általános lenne. Igazából ajánlom azoknak, akik úgy érzik, hogy szeretnék megismerni önmagukat, képességeiket, kompetenciáikat, és ezeket a leghatékonyabban szeretnék alkalmazni, úgy hogy a maximumot hozzák ki magukból saját és a vállalat céljai elérése érdekében.

DÓRI: Mindenkinek ajánlanám, aki tanácstalan, céltalan, elégedetlen vagy többre vágyik, mint amije van. Ezt mind megkapja ettől a programtól. Célokat, lehetőségeket és az azokhoz vezető módszereket tanítja meg, annak érdekében, hogy sikeresebbé válljunk a munkaerő piacon.

ZOLTÁN: Mindenkinek ajánlom, akiben az elhivatottság szikrája megvan egy sikeresebb jövő iránt.

SZABOLCS: Olyan pályakezdőknek ajánlanám a képzést, akik nyitottak a világra, gyengeségüket erősíteni vágyó, munkájukat örömmel végezni akaró, sikeres munkavállalók szeretnének lenni. Továbbá olyanoknak, akik nem elégszenek meg a megszerzett tudással, hanem olyan emberi értékkel szeretnének rendelkezni, ami a szaktudással együtt sikeressé teszi őket az életben.

 

A programon szerzett ismeretek közül melyeket használod legtöbbet a munkahelyeden?

MIKLÓS: Ha csak egy dolgot lehet említeni, akkor az időmenedzsmentet emelném ki. Hajlamos voltam el-el maradni a munkákkal, határidőkből kicsúszni. Az itt tanultak segítségévelt teljesen másként szervezem a feladataimat. Pontosabban meg tudom mondani melyik feladattal mikor végzek, már egy-két hétre előre.

DÓRI: Az időmenedzsmenttel kapcsolatosan megszerzett ismereteimet hasznosítom napi szinten. Sajnos mindig problémát okozott a helyes időbeosztás, a határidők betartása.  A képzésen nagyon sok gyakorlati segítséget és javaslatot kaptam, amit alkalmazva már sikerült fejlődnöm ezen a területen, természetesen ez egy folyamatos odafigyelést és fegyelmezettséget igénylő területi.

ZOLTÁN: Nemcsak a munkám, munkahelyem, hanem a minőségi munkavégzés iránti elkötelezettséget tanultam itt, ami a jövőbeli fejlődésem egyik alappillérévé vált. A programban megszerzett ismeretek hatására, egy gondolkodásbeli változáson mentem keresztül, mellyel tudatosabban építem a jövőmet, megpróbálom átlátni a vállalat céljait és a kettőt összehangolva igyekszem munkám során a maximumot nyújtani.

SZABOLCS: Azokat az emberi értékeket, amelyek nem csak a munkahelyen, de a mindennapi életben is fontosak és szükségesek. Ilyen például az emberekkel való kapcsolattartás, a bizalom kérdése vagy a motiváció.

 

Van olyan tudás, amit az ENTER PROGRAM keretében szereztél meg, de a mindennapi életben is hasznosítani tudod?

MIKLÓS: Az időmenedzsment. De hogy ne ismételjem magam, inkább azt emelném ki, hogy egy új szemlélet módot tanultam, egy olyan érték alapú rendet, aminek a segítségével jobban megérthetem az embereket, és könnyebben tudom kezelni őket, megoldani a konfliktusokat. Kiemelném továbbá a minőséggel kapcsolatos ismereteket, amelyet mind a munkámba, mind a magánéletembe igyekszem beleépíteni.

DÓRI: A képzés segített, hogy helyes önképpel rendelkezzek, pontosabban lássam a pozitív tulajdonságaim és azt, hogy miben kellene fejlődnöm és változnom. Úgy érzem ezek a tréningek nagy segítségemre voltak abban, hogy megfelelő tulajdonságokat tudjak kifejleszteni és abban is, hogy a környezetemben élő emberekkel empatikusabban tudjak bánni.

ZOLTÁN: Elsősorban önmagam megismerése, képességeim és kompetenciáim ismerete nyújtott lehetőséget arra, hogy ne csak a munkahelyemen teljesítsek hatékonyabban, hanem a magánéletemben is magabiztosabb és céltudatosabb legyek. A program előrehaladtával egyre inkább képes vagyok a dolgaimat átfogóan és hatékonyan kezelni, időmet megfelelően beosztani  és elhanyagolni a jelentéktelen vagy hátráltató tényezőket.

SZABOLCS: Való igaz, hogy az ENTER PROGRAMban szerzett ismeret nem csak a munkahelyünkön hasznosak. A program alatt számos olyan párhuzamot fedeztem fel, ami a magánéletben is alkalmazható. Természetesen a mindennapi életben teljesen más szerepet vesz fel az ember, mint a munkahelyén, de az értékek nem változnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://evogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr46973907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása