Dr. Tóth Gábort az ENTER program szakmai vezetőjét kérdeztük az Educatio kiállítás kapcsán a programmal nyerhető előnyökről, lehetőségekről.

 unnamed.jpg

evo_blog: Aki nem tudná annak kérném, röviden magyarázd el miért hívtátok életre az ENTER programot?

 

Dr. Tóth Gábor: Az utóbbi években azzal szembesültem, hogy nagyon sok pénzt pazarolnak el a cégek a rossz munkaerőre. Nem is igazán a munkaerő rossz, hanem az adott pozícióra nem a legmegfelelőbb. Ezáltal minden ötödik alkalmazott fél éven belül lemorzsolódik, mely igen tetemes veszteséget okoz a vállalatnak. Az ENTER program létrehozásával a célunk az volt, hogy nem hagyományos módon a munkaadókat összehozzuk a számukra legmegfelelőbb munkavállalókkal.

 

evo_blog: Mit értesz nem hagyományos mód alatt?

 

Dr. Tóth Gábor: Azért mondtam, hogy nem hagyományos, mert a program keretében megnézzük, hogy az adott munkaadónak mire van szüksége, milyen kompetenciákra, szaktudásra. Ehhez keresünk olyan munkavállalókat (jellemzően diákokat), akik az alaptulajdonságoknak megfelelnek, majd kiképezzük őket egy speciális, összetett képzés keretében úgy, hogy a lehető legmegfelelőbb kompetenciákkal rendelkezzenek az adott pozícióra. A képzés alatt a leendő munkavállaló és munkáltató is meg tud ismerkedni egymással, szóval nem zsákbamacskát fog kapni a tényleges munkaszerződés aláírásakor.

 

evo_blog: Ezzel garantáljátok a hosszú távon elkötelezett munkavállalókat a cégeknek?

 

Dr. Tóth Gábor: Mondhatni igen, de az ENTER program még ennél is tovább megy, nemcsak, hogy garanciát vállal a kiközvetített munkavállalóra, hanem olyan, a diákévek alatt nem megszerezhető tudást kap a program keretében a munkavállaló, mely bármelyik munkáltatónál csak előnyére válik.

 

evo_blog: Az Educatio kiállításon mivel várjátok az érdeklődőket?

 

Dr. Tóth Gábor: Ingyenes kompetencia tesztet lehet K 03-as standunknál kitölteni, melyet a kollégáim rögtön ki is értékelnek, így megtudják a diákok, hogy miben kell még fejlődniük, mik az erősségeik, gyengeségeik. Ezen kívül szombaton 15:30-tól jómagam egy interaktív előadás keretében további érdekességeket árulok el az ENTER programról. A kiállítás zárásaként, pedig a standunknál regisztrálók között értékes nyereményt sorsolunk ki. Szóval érdemes ellátogatni standunkra. Az előadásomra pedig minden olyan érdeklődőt szeretettel várok, aki meg akarja tudni, hogyan lehet kitűnni a munkavállalók szürke tömegéből!

 

evo_blog: Köszönjük az interjút!

 10887078_763661270383758_1371277366867706472_o.png

A bejegyzés trackback címe:

https://evogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr567091645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása