…hamarosan pályázati felhívást tesznek közzé társasházi lakóközösségek számára, lépcsőház világítások energiatakarékos korszerűsítése témában.

 

Kezdhetném így is: A gazdaság teljesítőképessége és a társadalom jóléte a biztonságosan hozzáférhető és megfizethető energiától függ, ezért hazánk jövőjének egyik legnagyobb kihívása az energiával kapcsolatos kérdések megválaszolása. Az energiatakarékosság és energiahatékonyság fokozása az a cél, melynek érdekében mindannyian tudunk tenni.

 

Erre Te: katt inkább másik oldalra, mondván elegem van a más céget gazdagító öncélú energiatakarékoskodásból…megértem, nekem is, ezért:


Inkább így kezdem…


Tudod-e?

szoges_izzo.png

Az Európai Bizottság 2008-as határozata alapján 2012-ig minden hagyományos, izzószálas villanykörte gyártása fokozatosan megszűnik az EU-ban. Helyette az energiatakarékosabb halogén – illetve LED-es lámpák kerülnek használatba, amelyek akár 70%-kal kevesebb energiát fogyasztanak ugyanakkora teljesítmény, illetve fényerő mellett, s élettartamuk is hosszabb.

Azt már szerintem mindenki tudja, hogy a régi villanykörte a legpazarlóbb világítási forma (ja és nem utolsó sorban, mint kiderült, környezetkárosító is). Amit még sokan gondolnak, hogy a LED-es világítás jó ugyan, a lehető legkevesebbe kerül az áramfogyasztása, de ugyanakkor igencsak drága.

Nem hiába írtam azt, hogy „sokan gondolnak”. Vannak, akik már elkezdtek számolgatni, osztani-szorozni és végül arra jutottak, hogy a LED-es világítás (aminek már az ára is rendkívüli mértékben csökkent az utóbbi néhány évben) a lehető legkifizetődőbb befektetési forma (mármint, ami a költségcsökkentést illeti).

A LED-el jelentős energia megtakarítást lehet elérni, és ezzel hosszútávon is kímélni tudjuk élő és természeti környezetünket. Természetesen az energiatakarékosság és hatékonyság a költségeket is csökkenti és pénztárcánkat sem apasztja, ami Karácsony előtt sem utolsó, ugyebár!

 

Szóval…

...ha már elkezdtünk gondolkozni, hogy megérné-e lecserélni lakásunkban apránként a régi izzóinkat energiatakarékos LED-ekre, akkor miért ne gondolkozhatnánk abban, hogy a közösségi tereinknél is minőségi cserét hajtsunk végre, hiszen a közös költségnek nem kis hányada a világítás.

Nohát, aki eddig eljutott az olvasásban és még nem adta fel, annak van egy jó hírem: a pályázatot, melyről „fülest” kaptam, hamarosan kiírják, melynek a lakóépületek közösségi tereinek világítás korszerűsítése lesz a témája.

 

Figyelj és kövess: közvetítek, fülelek és tájékoztatok, hogy zöldebb tudj lenni Te és lakóközösséged egyaránt!

Itt figyelhetsz velem együtt: www.evogreen.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://evogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr535612555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása