A kezdetektől legyen összhang munkavállaló és munkaadó között...

"Előzetes felmérésünkből kiderült, a munkaadók NEM a diplomában, szakképző vagy szakmunkás bizonyítványban, vagy az érettségi bizonyítványban szereplő eredményekre kíváncsiak, ha új munkaerőt keresnek. A lényeg egyöntetű vélemények alapján, hogy az új munkatárs jelölt legyen kommunikatív, motivált, és gyorsan illeszkedjen be az új környezetbe, tehát legyen rugalmas. A munkaadók gyakran tapasztalják - sajnos túl későn - hogy ezeket a készségeket nem hozzák magukkal az iskolapadból a munkavállalók. Amennyiben nem felel meg a céges elvárásoknak a jelölt, lehetőség szerint még a próbaidő alatt igyekeznek megválni tőle. És újra kezdődik a kiválasztási folyamat..."

Ambrus Tibor -  szervezetfejlesztési tanácsadó,
az ENTER program módszertanának kidolgozója

 

A legfontosabb tudnivalók az ENTER programról:

Az ENTER programot november 15-én indította útjára az evogreen Akadémia. A tapasztalataik alapján nem a szakmai tudás hiánya okozza a legtöbb problémát a munkavállalók és a munkaadók kapcsolatában, hanem az elvárt és meglévő kompetenciákban való eltérések. Ilyen kompetenciák lehetnek a pontosság, döntésképesség, megbízhatóság, együttműködési készség, csapatmunka, konfliktuskezelés. Az ENTER programmal ezeket a kompetenciákat mérik fel és fejlesztik a cégek igényeinek megfelelően. Célja, hogy minden munkavállaló a számára legmegfelelőbb munkahelyet, és minden munkaadó a számára legmegfelelőbb munkavállalót találják meg. Az ENTER program segítségével a fenti kompetenciák egymásra találásának köszönhetően minimalizálhatók a személyi fluktuációból adódó költségek, illetve bevétel kiesés.

 

Miért érdemes csatlakoznod, mint Munkavállaló a programhoz?

Egy olyan gyakorlatorientált képzésen vehetsz részt – amin amellett, hogy megtalálhatják a neked legmegfelelőbb munkát és munkahelyet – a mindennapi életben is hasznosítható tudásra is szert tehetsz.

 

Várjuk jelentkezésed, ha fejlődni, tanulni akarsz

- előre meg szeretnéd ismerni a munkáltatód elvárásait, és azok teljesítésérteged_varnak.pnge hajlandó is vagy felkészülni
- szeretnél a jövőbeli munkaadód vezetőjével a munkába lépése előtt megismerkedni

 

hiszen

 

nemcsak a munkáltatóknak fontos, hogy olyan személyeket alkalmazzanak, akik megfelelnek a cégük elvárásainak, elképzeléseinek, hanem a munkavállalóknak is szükséges, hogy olyan környezetben dolgozzanak, amelyben teljesíthető elvárásokat szabnak, és tudják, hogy ezen elvárásoknak meg tudnak felelni.

 

Mi vár rád a képzés alatt?

- személyre szabott, gyakorlati képzés,
- személyiségfejlesztés,
- szakmai ismeretek, amelyeket a jövőbeli munkáltatód kijelölt.

 

Ha felvételt nyersz az ENTER programba személyre szabott képzések során elsajátíthatsz olyan kompetenciákat, amelyek a jövőbeli munkáltatód számára kulcsfontosságú, ilyenek például a felelősségtudat, döntésképesség, pontosság, minőség igénye, stb. Ezen kompetenciákra a felkészítés az adott cég(ek) elvárásai szerint történik.

A gyakorlatorientált képzések során számos személyiségfejlesztő feladatot is el fogsz végezni, mely segítségével olyan praktikák birtokába jutsz, amelyek a mindennapi élet egyéb más területeink is hasznosak lehetnek.

 

 

Hogyan lehet a képzésre bejutni?

A képzést sikeres felvételi eljárást követően tudod elkezdeni, melyet a leendő munkahelyed által meghatározott kompetenciáik alapján biztosítunk.

A képzés időtartama a szervezetek igényétő, és a programba bevont munkatársak kompetenciájától függően személyes jelenlétet feltételező foglalkozási 40-100 óra, és cca. 30 egyéni felkészülési óra.

 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed, nincs más dolgod, mint jelentkezni a honlapon a programba. A jelentkezést követően munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot és tájékoztat a további teendőkről.

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2014. december 15. 12:00

 

Részletek az ENTER PROGRAM HONLAPJÁN találhatók.

A blog előzménye itt olvasható: 

Hogyan szerezzük meg álmaink állását!

A bejegyzés trackback címe:

https://evogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr896945655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.